Електрически Рендета

Какво е нужно да знаем за Електрическите рендета ?

Изграждането, обновяването, довършването и много ежедневни домакински задължения в апартамента и още повече в частна къща почти винаги са свързани с дървообработването. И този случай не е толкова просто, колкото изглежда поради неопитност, която изисква значителни физически усилия и добра сръчност. И истински пробив в този случай беше появата на широка гама от електроинструменти, което значително опрости изпълнението на много трудоемки дърводелски и дограмарски работи. Една от най-популярните операции и в същото време най-трудната - е рендосване на дървесина, а именно равномерно отстраняване на повърхностния слой на материала. Преди това се правеше с ръчни машини с различни модификации, които изискват значителна физическа подготовка на служителя. Да, и утвърденият опит - без това да се постигне някакъв качествен резултат - е изключително трудно, тъй като беше необходимо точно да се сравнят прилагането на вертикална сила, посока и скорост на хоризонтално движение на инструмента. С електрическите рендета задачата е опростена и дори начинаещ домакин, с малко практика, е напълно способен да се справи с много задачи.                      Този инструмент сравнително наскоро се премести в категорията обществени и гамата от модели, предлагани днес в магазините, е много широка. Следователно възниква естествен въпрос: кое електрическо ренде е по-добре да купите, за да отговори на очакванията на потенциалния собственик. Нека разберем този проблем.

Основни функции на електрическите рендета ?


 •  Функции на електрическата равнина. Общата структура на инструмента. Основно устройство на електрическата равнина. Основните елементи и компоненти;

 • Мощност на задвижване и скорост на барабана;

 • Ширина на лентата за обработка на дърво и дълбочина на рязане;

 • Качество;

 • Теглото на рендето и неговата лекота на работа;

 • Допълнителни функции, пълнота на електрическата равнина;

 • Електрически рендета за периодично използване в домакинството;

 • Електрически рендета от полупрофесионален клас, като универсален инструмент на домашна работилница.

Общата структура на инструмента.


По този начин електрическото ренде е ръчен инструмент, предназначен за рендосване на дърво. Рендосване означава равномерно отстраняване на повърхностен слой материал, дълбочина до 4 мм, извършвано с помощта на рязко заточени ножове. Отстраняването на тънки стърготини прави дървените повърхности гладки, подчертава естествената текстура на дървото, позволява фина настройка на частите при сглобяване на конструкция. Обработка на дъската на ръка - отнема много време и усилия, изисква добри умения за работа. 

Много преди появата на ръчни електрифицирани инструменти, изсичането на дърва е опростено чрез въвеждането на стационарно оборудване. Фугиращите машини позволяват да се обработва дървесината бързо и качествено, с висока степен на точност. Но не всички бързат да закупят този тип оборудване, дори и да е компактно. С всички положителни качества, такова оборудване изисква определено място за стационарно поставяне, има доста висока цена и без опит - много е опасно да се работи. Със сходството на механизма за отстраняване на стружки (въртящ се цилиндричен барабан с монтирани ножове върху него), ръчното ренде има основна разлика от стационарната машина. Състои се от това, че при обработката инструментът се придвижва към подготовка, вместо напротив, както към фугиращата машина. Това прави възможно извършването на много операции директно на мястото на монтажните работи. Освен това значително намалява вероятността от сериозно нараняване - ръцете на работника не са в непосредствена близост до въртящия се барабан. Много модели електрически рендета обаче са оборудвани с възможност за инсталирането им в неподвижно положение, а някои дори са оборудвани с подходящи стандартни устройства - специални рамки. 

Какво да търсите при избора на електрическо ренде ?

Запознахме се с устройството - сега има смисъл да разгледаме основните критерии за избор на машината. Ясно е, че преди да изберете подходящ модел, е необходимо да определите обхвата на бъдещото му използване. Съществува определена градация на машината по показатели за мощност и функционални възможности - на устройства от битов, полупрофесионален и професионален клас. Но, подчертаваме, в много отношения това подразделение е условно и практически не е фиксирано. Следователно изборът е най-добре да се направи чрез съотнасяне на параметрите на закупения инструмент с обхвата на бъдещите задачи.

 • Мощност на задвижване и скорост на барабан

 • Ширина на лента за обработка на дърво и дълбочина на рязане;

 • Качество на машината;

 • Теглото на електрическото ренде и неговата лекота на работа.


  Защо да изберете Global Market ?

Заповядайте при нас и Global Market ще ви помогнем да направите най - добрият за перфектно качество, дългогодишна гаранция, достъпни цени и бърза доставка. Доверете се на нашите електрически рендета и се снабдете с най - благоприятни цени. Качество и срока на използване на нашите машини със сигурност съответстват на цената, която ще заплатите. Това на което разчитаме в Global Market е качеството и реалните цени. Клиентите са ценни за нас, затова предлагаме машини, които да са ценни за тях.


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: