Генератори за ток

Генератора за ток е полезна покупка, когато при липса на електричество е необходима работата на инструмент, оборудване, осветителни устройства. Използва се като източник на постоянен или авариен ток. Благодарение на автономната работа на устройството, дори на полето, може да се получи достатъчно количество енергия. Глобълмаркет предлага голямо разнообразие включващи голяма част от световноизвестните и доказани на пазара марки.В онлайнмагазина GlobalMarket.bg предлагаме продукти на марките Bosch, Milwaukee, RTR, Premium и др.

Какво е генератор за ток и как работи?

Той е базиран на двигател с вътрешно горене, който може да работи на бензин, дизел или газообразни горива. При изгаряне на гориво се генерира енергия за предаване на въртящия момент към ротора на алтернатора. Поради въртенето си в намотките на статора се появява електрически ток. Самото устройство може да бъде преносимо, като лесно да се транспортира до работната площадка или да се транспортира на колела. Има стационарни, с голям капацитет, които могат да захранват цели села. Като правило това са дизелови модели. За начало може да се използва ръчен стартер (трябва да дръпнете въжето) или електрически стартер (стартиране от бутон). Има генератори за ток с автоматизация, които стартират двигателя без намеса на потребителя. Те са удобни за резервно захранване на жилищни и търговски обекти в случай на прекъсване на електрозахранването. Един или повече гнезда са предвидени на корпуса на модула за свързване на консуматори на енергия. Има еднофазни и трифазни устройства. Първите издават напрежение 220 V от контактите, вторите - 380 V. Еднофазните консуматори също могат да бъдат свързани към трифазни, но натоварването трябва да бъде правилно разпределено, за да се избегне фазовия дисбаланс.

Система за управление и контрол на генератор за ток

Съвременните генератори за ток имат редица защитни системи, които помагат да се предотвратят аварии при извънредни ситуации. Те включват: • защита от претоварване,

 • защита от късо съединение,

 • защита от прегряване,

 • защита от ниско ниво на масло.

Ако има опасност от повреда, оборудването се изключва. Контролният панел има индикатори, които предупреждават потребителя за възникнали проблеми.

Основни характеристики на генератора за ток

 • Мощност. Основният параметър за избор на генератор за ток. Първо, трябва да изчислите общата консумация на енергия на всички свързани консуматори и да добавите марж от поне 10%. Полученият резултат трябва да бъде сравнен с номиналната мощност, която издава станцията. Производителите също посочват максималната мощност, но тя е типична за краткосрочни товари.

 • Тип изпълнение. Генераторите за ток могат да бъдат отворени или затворени. Първите са по-лесни за поддръжка, тъй като достъпът е отворен за всички части, но те са по-шумни. Последните са за предпочитане, когато се изисква тиха работа на генератора за ток.

 • Охлаждане. Повечето модели са с въздушно охлаждане, така че се нуждаят от почивки на всеки 4 до 6 часа. Ако източникът на енергия трябва да работи 24 часа, изберете модел с течна охладителна система.Закупувайки електроинструмент в нашия онлайнмагазин GlobalMarket.bg, вие получавате сертифициран продукт с гаранция за качество.

Глобълмаркет Ви предоставя:

 • Конкурентни цени;

 • Връщане в 14 дневен срок;

 • Коректно отношение;

 • Бърза доставка.Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: