Ъглошлайфи

Какви видове ще откриете на сайта ?


В сайта на GLOBAL MARKET ще откриете ъглошлайфи - издръжливи, мощни, надеждни.

Ъглошлайфът е задължителен инструмент за професионален майстор. А за собствениците на жилища няма да е излишно. Без него е трудно да се извършват ремонти, много малки домакински задължения. Той може не само да шлайфа и почиства повърхността, но и да реже метал, плочки, пластмаса, телени стени. Каталогът на онлайн магазина представя различни модели на такива инструменти, така че трябва да знаете няколко нюанса, за да изберете най-добрия вариант. Разбира се, можете веднага да потърсите съвет за закупуване на инструмента с необходимите параметри, но е по-добре първо да разберете от какво имате нужда, разчитайте на нашия екип за консултация за добър избор.


Каква е разликата между професионален и любителски ъглошлайф ?


Правилният тип ъглошлайф - от домакинството до професионалиста.

Групата на професионалните ъглошлайфи включва модели с мощни двигатели (ориентирани 2000 W) и големи колела (180-230 мм). Това са инструменти за тези, които наистина знаят как да се справят с тях. Разбира се, домакин може да си купи машина с 230 обиколки, но тогава ще има неприятни впечатления - много тегло, шум, вибрации. Група "домакински" точила - устройства за рядка домашна употреба. Тук вече са сглобени по-леки, по-малки и по-малко мощни модели (до 1 kW). За такива инструменти ще са достатъчни 125 обиколки. Скоростта им е 10 хиляди оборота в минута (понякога и повече). Този ъглошлайф е по-маневрена за дома, тя има по-ниско ниво на вибрации. Той обаче не е подходящ за професионална употреба: в случай на постоянни натоварвания, когато трябва да режете или смилате нещо през целия работен ден, такова устройство бързо ще се счупи.

Ако решите да закупите  като подарък на баща си, съпруг или брат си и не знаете какво е необходимо, не искате да плащате прекалено много за функции, които няма да са необходими по-късно, обърнете внимание на евтини ъглошлайфи в сайта ни. Цената е достъпна, така че няма да е обидно, когато в бъдеще изобщо ще бъде в кутията. Ако искате да получите „всичко наведнъж“, изберете инструмента с разширения пълен комплект. По-изгодно е да купувате инструменти с всичко необходимо наведнъж, отколкото да купувате някои компоненти отделно.


Как да изберем точният модел ?


Ъглошлайфът  - тук размерът наистина има значение (кръгове 125 и 230);

Директорията на сайта съдържа инструменти с различни размери в зависимост от диска, с който ще се  работи. Малкият ъглошлайф  е с 125-и диск, компактен размер и удобство. Теглото му е само 1,5-3 кг. Възможно е захващане с една или две ръце, ако има странична дръжка. Предимството на такава машина  е скоростта на въртене. Малкия инструмент обаче не означава евтин: цената му също може да бъде доста ниска или висока. Тази градация се дължи на професионалната цел и наличието на допълнителни опции.


От другата страна на скалата - „голям ъглошлайф“ под 230-ия диск. Той е по-тежък, така че върху тялото му има две дръжки - едната задна неподвижна, другата - странична, с възможност за инсталиране в желаната позиция. Тя се върти малко по-бавно - 6-8 хиляди оборота в минута. Цената на такива устройства е висока, пълна с функции - максимална. Те извършват тежка, груба работа там, където се изисква сила: рязане на метални тръби, каналиране на стени за окабеляване. Майсторите и работниците на ремонтните бригади използват ъглошлайфи за различни цели:


  •      големи - за груба работа;

  •      малък - за прецизно рязане и шлайфане.


Третият клас за дискове с диаметър 150-180 мм е идеален за домашна  употреба. Те имат средна мощност - 1-1,5 kW, скорост - 8-10 хиляди оборота, тегло - 3-5 кг.

Опции за захранване на ъглошлайфи - мрежа, акумулатор, пневматична инсталация

Можете обаче да изберете устройства, които са проектирани да се захранват по други начини - батерия или пневматика. Последната опция - само професионална, ще е необходима там, където има пневматична линия: бензиностанции, сервизи, фабрики.  Батерията е тежка, трябва постоянно да следите нивото на зареждане. С течение на времето батерията губи живота си, така че трябва да я актуализирате. 


Защо да изберете Global Market ?


Вашата работа може да е по - бърза и лесна с всички наши модели ъглошлайфи.

Ние смятаме, че избирайки нас Global Market  всъщност вие избирате да вложите в перфектен съюзник за разнообразие, качество, реални цени и бърза доставка.

Ние отдаваме  енергията си за това, вие да останете удовлетворени от Global Market и нашите продукти.


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: