Къртачи

Какво трябва да знаем за къртача ?

Къртача се използва за пробиване на твърди бетонни повърхности и отвори с диаметър до 20 мм. Това са машини за тежък режим на работа, които намират широк спектър от приложения в домове и работилници, които изискват сондажи за тежък режим. Ергономичният му дизайн и удобните за потребителя функции го правят идеален както за „направи си сам“, така и за работилница. Този универсален инструмент може да се използва в режимите на пробиване и пробиване с чук и е подходящ както за професионалисти, така и за ентусиасти, направи си сам. Режимът на ротационно пробиване е подходящ за опростени приложения за пробиване и задвижване, докато режимът на пробиване с чук позволява тежко пробиване в зидария.

Може да се използва за раздробяване на бетон, нарязване, копаене и рязане. И се прилага широко при монтаж на тръби, полагане на кабели, монтаж на машини, съоръжения за водоснабдяване и отводняване, вътрешна декорация и други строителни конструкции.

Пробиването и разрушаването на дебели бетонни стени изисква специализирано оборудване, което значително улеснява непреодолимата работа. Разрушителният чук е електроинструмент, който се използва за сваляне на здрави повърхности, включително бетон, което иначе може да не е възможно ръчно. Те са склонни да работят по-бързо от това, което би направил човек, и помагат да се спести много време на строителните обекти.

В съвремието строителните работи, особено в Индия, са еволюирали много повече от основните тухлени стени до високи и широки бетонни конструкции, снабдени с тон стомана. В зависимост от варианта на машината, чук за разрушаване може да се използва и за извършване на прецизно пробиване или нарязване, като се използват различни битове, налични за тези чукове.

Как да реша кой да купя?

  •    Употреба и необходима ударна енергия

В зависимост от вида на употреба ще трябва да изберете подходящия за вас чук за разрушаване. Например, тежък чук няма да работи в ситуации, в които трябва да раздробявате или събаряте стени. По същия начин чук с по-ниска енергия на удара не би могъл да се завие през дебели бетонни повърхности. В случай че по-голямата част от работата ви изисква да свалите по-меки повърхности като дърво или стомана, тогава можете да се измъкнете с машина, предлагаща по-ниска енергия на удара. Освен това би било значително по-лесно да се даде възможност за работа по стени.Още веднъж, в зависимост от вида работа, която възнамерявате да направите с чук за разрушаване, можете да изберете основния бит, с който се доставя, или алтернативно да инвестирате в резервни длета, за да разширите възможностите му. Почти всички чукове позволяват възпроизводимост на долото, като някои са по-лесни за обмен от други. Повечето машини се придружават от точков бит, който е предназначен само за счупване, докато има многобройни повече битове, налични за различни цели.

  •    Вибрация и умора

  • Необходимо е операторът да може да работи с чука за разрушаване през цялата си работна смяна, без да чувства голяма умора по-късно. Двигателят, използван в чуковете за разрушаване, понякога може да причини силно ниво на вибрации, което в крайна сметка ще окаже неблагоприятно въздействие върху оператора след дълго използване на чука. Ергономично проектиран чук може да помогне за предотвратяване на тази ситуация с комбинация от по-добър мотор и дръжки, предлагащи удобен захват.  •    Изберете правилната марка

Bosch, Makita, Dewalt и Hitachi са едни от най-големите имена в индустрията на електроинструментите и просто не можете да сбъркате с нито едно от тях. Освен това има няколко местни марки, предлагащи също толкова добри продукти на много по-ниска цена, но ще трябва да сте много по-бдителни, преди да изберете такъв. Не забравяйте да проверите за BPM и енергията на удара, предлагани от чука, който ви интересува, и се уверете, че резервните части за него са лесно достъпни от производителя.

Защо да изберете Global Market ?

Ако‌ ‌все‌ ‌още‌ ‌изпитвате‌  ‌затруднения‌ ‌в‌ ‌подбора‌ ‌ви‌ ‌на‌ къртач,‌ ‌Global‌ ‌Market‌ ‌ви‌ ‌представя‌ ‌едни‌ ‌от‌ ‌най-добрите‌ марки в тази област,‌ ‌които‌ ‌към‌ ‌момента‌ ‌можете‌ ‌да‌ ‌намерите‌ ‌на‌ ‌пазара,‌ ‌гарантираме‌ ‌за‌ ‌качество,‌ достъпни ‌цени ‌и‌ ‌бърза‌ ‌доставка.‌ ‌Може‌ ‌да‌ ‌ни‌ ‌откриете‌ ‌и‌ ‌на‌ ‌нашия‌ ‌телефон‌ ‌на‌ ‌който‌ ‌ще‌ ‌получите‌ ‌съдействие‌ ‌при‌ ‌реализиране‌ ‌на‌ ‌вашата‌ ‌поръчка.‌ 


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: