Пистолети за горещ въздух

Какво е необходимо да знаете преди закупуване на пистолет за горещ въздух ?

Пистолет за горещ въздух е много висококачествено и мощно устройство, което се е доказало като незаменим помощник за всяка независима работа при отстраняване на стари бои и багрила, по време на запояване, при монтиране на пластмасови тръби и много други. Предимства които ще са ви полезни да знаете преди да закупите от нашия сайт Global Market са :

 •     За затягане на тръби, преформатиране и запояване на пластмаса, запояване и разпояване на електронни компоненти

 • За премахване на слоеве боя и лак без използване на агресивни химикали (разтворители)

 • За изсушаване и ускоряване на процеса на втвърдяване (лепила, бои)

 • За полагане и премахване на фолио (залепване)

 • За потъмняване на дърво

Корпус от армиран със стъклени влакна полиамид с меки компоненти на дръжката и в стационарната част на станцията. Мощен и ефективен нагревател осигурява постоянна температура от 2 градуса при въздушен поток от прибл. 180 л / мин. Инсталиран е термостат за защита от прегряване. Дюзата на устройството и приставките са изработени от неръждаема стомана.

Машината е предназначена за извършване на термични работи с използване на високи температури на въздуха. В широк спектър от приложения пистолета за горещ въздух има система, която ви позволява да промените режима на работа. Първият режим осигурява ниска температура, използвана за сушене на различни материали. Следващите режими са предназначени за работа с високи температури. Позволете да извършвате работи по почистване на повърхности от бои и лакове и да работите с термо свиваеми материали. Вътрешната част на дюзата е направена според всички стандарти за безопасност. Използването на термоустойчиви компоненти на високо ниво ви позволява да работите с инструмента за дълъг период, без да спирате. Вътрешните компоненти са направени от материали като керамика и слюда. Използваните компоненти са в състояние да издържат на високи температури. Нагревателният елемент, през който преминава въздушният поток, е разположен в центъра, осигурявайки систематично нагряване на въздуха до желаната температура.

Предназначен е за обработка и възстановяване, отстраняване на стара боя, ръжда, ускоряване на изсъхването на лепило, изсушаване на повърхности и други работи. Сменяемо покривало за работа на труднодостъпни места. Допълнителни дюзи за лесна употреба.

Пистолетът за горещ въздух е електроинструмент, който все по-често се използва в различни работни места. По същество топлинните пистолети са по-модерни аналози на горелките. Те обаче не произвеждат открит пламък, изгаряния и дим. Топлинните пистолети са предназначени предимно за нагряване на различни материали и повърхности, за да им придадат желаните свойства. Има много области на приложение на строителния сешоар, така че в тази статия ще се опитаме да разберем как и за какви цели се използва този инструмент. И така, пистолета за горещ въздух може да се използва за следните цели:


 •    Отстраняване на стари бои и лакове от повърхности;

 •    Поява на пластмаса;

 •    Издухване и изсушаване на повърхности, пукнатини, пукнатини и задълбочавания;

 •    Запояване и калайдисване с използване на мека спойка;

 •    Ремонт на гумени и пластмасови лодки, брони и някои пластмасови части за автомобили;

 •    Заваряване и рязане на покривен материал, линолеум и други покривни материали;

 •    Размразяване;

 •    Придаване на необходимата форма на пластмаса, PVC, полистирол и други.

Ползи и недостатъци при ползването на  хоби и професионалните пистолети за горещ въздух.

Принципът на действие на пистолета с горещ въздух е съвсем прост. Вътре в инструмента има нагревателен елемент, който повишава температурата на околната среда. Под налягане нагрятият въздух излиза през дюзата. Можете да инсталирате различни дюзи на машината, които могат да образуват различни струи и да им придават желаната форма и параметри.

Топлинните пистолети, както всеки друг електроинструмент, е разделен на домакински серии и професионални. На първо място, те се различават по мощност. Като правило домакинските инструменти имат мощност от 1400 до 1800 вата, но има модели и по-мощни. Професионалните пистолети за горещ въздух са с мощност 2000 вата. Естествено, ориентацията на профила на пистолетите също се определя от натоварванията, които те могат да издържат, и съответно от ресурса. 

Домакинските инструменти са предназначени за краткосрочна работа у дома, докато професионалните - за серийни и индустриални задачи. Е, най-важният индикатор на пистолета е неговата работна температура. В зависимост от температурния диапазон, който може да създаде пистолетът, зависи и обхватът от задачи, които могат да бъдат изпълнени с определен инструмент. Добър температурен диапазон се счита за между 50 и 600 градуса по Целзий. С такъв пробег на минимално-максималната температура можете да изпълнявате почти всякакъв набор от задачи, които обикновено са достъпни за топлинния пистолет. Принципът на приложение на инструмента е прост. След като се включи, поток горещ въздух се насочва към обработвания материал или повърхност. След нагряване на повърхността физическите й свойства се променят. Той става по-мек, податлив и подходящ за деформация. За всеки материал и задача се използват различни температури, така че е толкова важно пистолетът да има голям термичен обхват. Въпреки това, ако пистолетът е закупен за извършване на специфични процеси, не можете да обърнете много внимание на широк диапазон от температури, най-важното - че инструментът може да изпомпва точно градусите, които са необходими за определена задача.     Когато се използва пистолет с горещ въздух, трябва да се разбира, че те са потенциални източници на топлинна и електрическа опасност. Ето защо винаги трябва да помните и да следвате ясно предписаните правила за безопасност. Не забравяйте, че от това може да зависи не само вашето здраве, но и животът ви. Погрижете се за себе си и използвайте правилния инструмент правилно!Защо Global Market е правилното място ?


Пистолет за горещ въздух, който може да откриете в онлайн магазина на Global Market белязан с качество, конкурентни цени и индивидуалност. Целта ни се състои в това да се приближим до вашите изисквания за всеки вид машина, които ще са ви необходими и още повече - да ги надвишим. Спрете се на Global Market, тъй като сме се посветили на вас и вашата потребност.


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: