Поялници

Какво е нужно да знаем за поялници  ?


Електрическия поялник е инструмент, използван за запояване на различни части с спойка. Това устройство ще бъде полезно в различни сфери на дейност:


  • в домакинството;

  • при инсталиране на радиооборудване;

  • в гаража;

  • при ремонт и монтаж на тръби;

  • за декоративни работи.


Можете да си закупите качествен поялник на уебсайта на търговската компания GLOBAL MARKET. Цялата необходима информация за производството се поставя в информационния каталог, снабден с качествени снимки на стоки.


Класификация на поялниците

В момента има много различни видове спояващи оборудване:

  • Електрически поялник - най-често срещаното и достъпно устройство, състоящо се от дръжка и пръчка, загрята при свързване към контакт.
  • Поялник с автономно захранване - вид прътов поялник, който се захранва от батерии или акумулатори, монтирани в дръжката.
  • Газов поялник - използва се за получаване на енергийно запалване на газа, съдържащ се в специален цилиндър, монтиран в корпуса на продукта. Устройството е доста опасно за работа.
  • Импулсен поялник - използва електрически ток само в процеса на свързване на части, което гарантира неговата висока ефективност. С негова помощ дървото, кожата се топи добре, осигурява се бързо свързване на детайлите. Има доста висока цена.
  • Индукционен поялник - базиран на използването на усъвършенствани технологии, осигуряващи саморегулиране на нагряването на устройството. Стабилизирането на температурата се извършва чрез сложна работа на електронния блок и работещ елемент на станцията. Отнася се за сегмента с високи цени.


Каква е разликата между професионален и любителски поялник ?


Този тип техника е широко разпространена в различни области - от изгарянето на дърва като хоби до професионалния ремонт на електрически продукти. Състои се от дръжка, която може да бъде права или направена под формата на пистолет, и работна част, която представлява метален прът с нагревателен елемент в края. Отнема от 0,2 до 6 минути, за да се загрее до работна температура, в зависимост от модела, и може да се запои на проводници, метал, стъкло, пластмаса и др. Ако за изгаряне на дърва се използват поялници, могат да бъдат закупени разнообразни дюзи и бои.


Машини за заваряване на тръби

Това оборудване за електрическо запояване е компактна машина с нагревателна дюза, върху която се поставят детайли - части от пластмасови тръби. Температурата на нагряване се настройва с помощта на превключвател. Пластмасата започва да се топи. Тръбите се свързват след отстраняване, след това материалът се втвърдява и се получава надеждна връзка от едно парче. Отнема само 5 минути, за да се втвърди, след което продуктът може да бъде инсталиран във водопроводната система. С помощта на такива устройства е възможно да се свържат тръби с диаметър от 16 до 60 mm, в зависимост от диаметъра на върха на дюзата.


Основни параметри за избор

Мощност. От този индикатор зависи доколко ефективна ще бъде техниката на електрическо запояване. За поялници тази стойност може да бъде от 6 до 200 вата.


Най-често срещаното оборудване, работещо от електрическата мрежа, се използва в битови условия и в частни работилници. Поялници с акумулаторна батерия са подходящи за работа на полето, например, ако трябва да поправите окабеляването на автомобила на пътя. Има и модели, които работят на газ, те са допълнени с газова бутилка. Те се използват за професионална употреба на места, където няма захранване.


Температура на нагряване. Максималната стойност на този параметър може да бъде от 200 до 500 ° C. Колкото по-висока е, толкова по-широки са възможностите на оборудването, тъй като е възможно да се свържат части, изработени от материали с висока точка на топене.


Защо да изберете Global Market ?


Ако търсите качествено оборудване за електрическо запояване, можете да го закупите в нашия онлайн магазин. Предлагаме оборудване от производители като Bosch, Premium, Milwaukee. Подробните описания и характеристики в продуктовите карти ще ви помогнат да изберете правилния модел. Имаме и сродни продукти, които ще бъдат полезни при работа с оборудване за електрическо запояване. Направете поръчка през уебсайта или се обадете на телефон +359 878722292.


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: