Шлайфмашини

Какво‌ ‌е‌ ‌нужно‌ ‌да‌ ‌знаем‌ ‌за‌ шлайфмашините ‌‌?‌ 


В процеса на вашия избор, на първо място, трябва да се постави акцент върху техническите характеристики, основните от които са следните:

мощност: на съвременния пазар можете да намерите шлайфмашини, чиято консумация на енергия варира от 0,2 до 0,6 kW. Трябва обаче да се отбележи, че най-популярните модели агрегати са тези с мощност 0,35 kW.

Амплитуда на движенията на подметката: това е един от най-важните показатели на вибрационните шлифовъчни машини. Колкото по-голям е той, толкова по-бърз е процесът на смилане. Но в този случай не е необходимо да разчитате на добра обработка. Ето защо, ако имате нужда от идеално гладка повърхност на продукта, обърнете внимание на устройството с амплитуда на трептенията от 1,5 до 3 мм. Като има предвид, че за груба обработка ще се приближи устройството, чиято амплитуда е 3-4,5 mm.

Трептения на шлифовъчната платформа за период от време (1 минута): като правило, вибрационните мелнички са оборудвани със сензори за регулиране на броя на трептенията на празен ход. Тази цифра може да варира от 10-25 хиляди оборота в минута. Тази функция не само ви позволява да изберете желания режим на работа, но също така разширява възможностите на инструмента.

Освен това, когато избирате шлифовъчна машина за повърхности, не забравяйте да обърнете внимание на допълнителните функции. Особено полезно ще бъде наличието в устройството на система с плавна скорост. Това значително ще подобри качеството на повърхностната обработка. А наличието на резе на превключвателя гарантира допълнителна безопасност по време на работа на инструмента.


И накрая, тъй като прахът, генериран по време на смилането, е не само заплаха за здравето на работника, но може и да се възпламени спонтанно, когато шлайфмашината се повреди, друга също толкова важна функция на вибрационната машина е системата за извличане на прах. Състои се от външен прахоуловител и специална торба. Първият компонент се използва за изсмукване на прах от работното място след работа на инструмента. И втората се използва за отстраняване на прахови микрочастици през отвор в подметката и шлифовъчния лист по време на работния процес. И да закупите вибрираща машина, оборудвана с устройство за натрупване на прах или без него, вие решавате. И двата модела повърхностни шлифовъчни машини определено ще намерите на сайта GLOBAL MARKET.Предимства и недостатъци на различните видове.

Шлифовъчната машина се използва при обработката на дърво и метал за извършване на крайните операции за производство на части. С тяхна помощ се получава гладка повърхност с отлично представяне. В процеса на работа надбавката за материал се реже с абразивен инструмент: кръгове и колани. Достатъчно е да определите от какъв вид обработка се нуждаете вашите продукти: плоска или кръгла и можете да закупите шлифовъчните машини, от които се нуждаете в сайта на Global Market.


За дървообработване

Плоска обработка

Абразивен колан е монтиран на въртящ се барабан, плосък детайл (листове, дъски) е поставен на работната маса. Осигурено е автоматично. Тъй като височината на барабана е регулируема, възможно е да се извърши прецизна обработка до даден размер. Поради малката дебелина на нарязания материал, те ви позволяват да получите по-гладка повърхност от дебелината.

Мелничка за дискова повърхност - обработва повърхности (прави и под ъгъл) с помощта на абразивно колело, въртящо се във вертикална равнина. Устройството под формата на направляваща шина и ограничител осигурява надеждно подаване на детайла. Оборудването е компактно и леко.

 

Плоска и кръгла вътрешна обработка

Машини за шлайфане на ръбове - извършвайте плоско шлайфане на ръбове (листове, дъски, плотове) с помощта на лента, движеща се във вертикална равнина. Възможно е вътрешно цилиндрично шлайфане върху извитата повърхност, която се образува около въртящия се щифт.

Комбиниран - оборудван с кръг и колан, който се използва за обработка на прави и вдлъбнати повърхности. Предимство: широка функционалност и най-ниска цена за плоски шлифовъчни машини.

Трептене - обработката се извършва с помощта на шпиндел, увит с абразивен колан. Функцията за накланяне на масата ви позволява да шлайфате под ъгъл.

 

Плоско и кръгло външно покритие

Комбиниран дисков колан - централен ограничител се използва за шлайфане по кръгов контур.

За обработка на метал

Лентова мелница - права и кръгла вътрешна обработка в парче и малка партида производство.

Шлайфаща полираща машина с контролен панел и автоматизирани операции за серийно производство.

Мощният двигател позволява да се извършват тежки шлифовъчни работи. Ергономична дръжка с мека подложка и широк ключ за превключване. Лесно регулируем защитен капак за защита на работника от искри и летящи частици. Заключете от случайно включване на превключвателя. Компактният и здрав корпус на редуктор осигурява лесен достъп до обработваните детайли. Функцията за плавен старт ви позволява да стартирате машината, без да товарите скоростната кутия на шлайф.

Защо да изберете Global Market ?


Ако търсите качествено оборудване за шлайф обработка, можете да го закупите в нашия онлайн магазин. Предлагаме оборудване от производители като Bosch, Premium, Raider, RTR. Подробните описания и характеристики в продуктовите карти ще ви помогнат да изберете правилния модел. Направете поръчка през уебсайта или се обадете на телефон +359 878722292.


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: