Шмиргели

Каква цел и принцип на действие има шмиргела ?


Шмиргела е предназначен главно за заточване на режещи, нарязващи и други подобни инструменти, като ножове, скосяващи части и други подобни. Възможността за подмяна на работния елемент позволява освен това да се смилат материали с различна твърдост, от дървени заготовки до камъни, като гранит и мрамор. Също така може да обработва ръбовете на стъклото.

Битовият шмиргел най-често се инсталира от автомобилисти и строители на домове в гаража, за да се извърши проста работа за отстраняване на малък слой метал от частите, коригиране на тяхната форма и регулиране на размера. По същата причина острилката е незаменимо устройство в ковачеството. Когато се използва определено оборудване, шмиргелът е подходящ за полиране на ръждясали метални изделия, като риболовни примамки, придавайки детайли на огледалната повърхност. Списъкът на материалите, които могат да бъдат обработени на шмиргел, може да продължи до безкрай, тъй като принципът на действие на острилката е да се премахне горният слой на детайла чрез триене върху въртящо се работно тяло (кръг, диск) с абразив, диамант или друга повърхност, в зависимост от целта .


Устройство, характеристики и принцип на работа с шмиргел ?


Структурно шмиргелът дистанционно напомня на класически режещ трион (циркулярен трион). Това е моторът, монтиран хоризонтално върху легло, върху което на шахтата се поставя подвижният абразивен кръг, диаметър, дебелина и гранулираност, които определят принадлежността на машината към различен клас на оборудването. 

Използването на шлифовъчна машина за заточване на инструмент е възможно, ако това оборудване поддържа работа с дискове за груба обработка. Точилото в повечето случаи е оборудвано с вертикално разположени работни елементи, установени от две страни върху проходен вал на двигателя. Много производители на шлифовъчни машини поставят шлифовъчните колела перпендикулярно един на друг, за да разширят своята функционалност и да увеличат удобството на оператора. Освен това инсталираното осветление като допълнителна опция ви позволява да работите в помещения, където няма достатъчно конвенционално осветление.

Какви видове шмиргели ще намерите в сайта на Глобал Маркет ?

Електрическия шмиргел се предлага в домашна и индустриална версия. В първия случай устройствата са с компактен размер, което ги прави лесни за инсталиране на работна маса и тежат средно 3,5 - 14 кг. Индустриалните машини са монтирани на предварително подготвена бетонна основа, могат да тежат повече от 100 кг. По принцип размерите на машината се определят изцяло от размера на двигателя и максималния диаметър на поддържаните абразивни дискове и следователно всеки модел е индивидуален.


Размерите на заточващото колело за разлика от машините са стандартизирани, тъй като те са оборудване, разходен материал.

Най-често срещаните размери:

  •    Външен диаметър: обичайно - 125, 150, 175 и 200 мм, за големи машини - 250, 300, 350 и 400 мм.

  •    Диаметър на кацане: нормален - 32 мм, за големи машини - 76, 127 и 203 мм.

  •    Дебелина: обичайна - 10, 16, 20 и 25 мм.


Мощността на домашните модели е 150 - 1000 W, а най-популярните машини са 250 - 450 W. Консумацията на енергия на промишленото оборудване може да достигне до 5 kW. Броят на оборотите на шмиргела в минута влияе върху скоростта на обработка на материала. Ръчният шмиргел е най-простата версия на машината.

Защо да изберете Global Market ?


Ако‌ ‌все‌ ‌още‌ ‌изпитвате‌ нужда‌ в ‌подбора‌ ‌ви‌ ‌на‌ шмиргел,‌ ‌Global‌ ‌Market‌ ‌ви‌ ‌представя‌ ‌едни‌ ‌от‌ ‌най-добрите‌ марки в тази област,‌ ‌които‌ ‌към‌ ‌момента‌ ‌можете‌ ‌да‌ ‌намерите‌ ‌на‌ ‌пазара, а именно:

  • Premium

  • RTR

  • Raider

  • Bosch

  • Milwaukee

 

Гарантираме‌ ‌за‌ ‌качество,‌ достъпни ‌цени ‌и‌ ‌бърза‌ ‌доставка.‌ ‌Може‌ ‌да‌ ‌ни‌ ‌откриете‌ ‌и‌ ‌на‌ ‌нашия‌ ‌телефон‌ ‌на‌ ‌който‌ ‌ще‌ ‌получите‌ ‌съдействие‌ ‌при‌ ‌реализиране‌ ‌на‌ ‌вашата‌ ‌поръчка.‌


Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg