Консумативи за Настолни машини

Показани 1 до 25 (от 32 общо)
Покажи

 Оптимизиране на работния процес

Настолна пробивна машина е необходима, за да може ефективно, бързо и ефикасно да се обработват метални изделия, включително в производствен мащаб. Такова оборудване, особено модели, оборудвани със софтуерен контрол, оптимизират труда - значително ускоряват работния процес, правят го по-удобен и минимизират енергийните разходи. Пробивни и фрезови машини се използват широко не само в различни отрасли на индустрията, но и в строителството, ремонта и ежедневието. Най-често този тип оборудване се използва за работа с части и детайли, по-специално, когато е необходимо да се направи дупка в тях. Ето защо съвременните производители полагат всички усилия да представят на пазара ефективно, висококачествено оборудване, което е стабилно, трайно и дълготрайно. Има модели от различен тип и предназначение. В допълнение, цената на пробивните машини е представена в широк диапазон, така че всеки може да намери бормашина, която е подходяща не само за техническите характеристики, но и за бюджета. За пробиване и рязане в твърди строителни материали като бетон, тухли, естествен и изкуствен камък се използва специален инструмент. Режещите му части са с диамантено покритие. Ако пробивате и режете бетон или камък с конвенционални консумативи за настолни машини, резултатът ще бъде незадоволителен, незащитеният инструмент ще се износва бързо и производителността на пробиване и рязане ще бъде ниска.

За да работите с твърди повърхности и конструкции в онлайн магазина ни GlobalMarket.bg, можете изгодно да закупите три вида диамантени консумативи за настолни машини:

 • пробивни корони;

 • режещи дискове;

 • мелещи чаши.

Характеристики на диамантените консумативи за настолни машини

Основнатo при диамантените консумативи за настолни машини е специално покритие, направено от кристален въглерод - минерал с максимална (10 от 10 точки) твърдост по скалата на Mohs. Диамантеното покритие поема механичната работа на пробиването и тъй като е по-твърдо от който и да е от обработваните материали, диамантеният диск или свредлото може да издържи много по-дълго от обикновения стоманен. Критериите за избор на консумативи за настолни машини за пробиване и рязане с диамант са както следва:

 • Диаметър. Предлагаме дискове с размери от 115 мм до 600 мм, коронки от 25 мм до 200 мм.

 • Метод на рязане. Обработката на бетон може да се извърши както с водно охлаждане, така и "на сухо". Съответно консумативът за настолни машини трябва да бъде избран според "хидравличната" техника на рязане.

 • Размер на отвора. Има дискове с отвори 22,2 мм, 25,4 мм, 32 мм и 60 мм. Адаптерните пръстени се използват за поставяне на диск с грешен отвор.

 • Геометрия на режещите ръбове. Формата на режещия диск се избира в зависимост от материала, който ще се реже (вижте по-долу).

Не само производителността зависи от изброените параметри, но и цената на консуматива за настолни машини. Колкото по-голям е диаметърът на диска и отвора, толкова по-скъп е диамантеният инструмент за монтаж.

Как да избера консумативи за настолни машини

Компанията Глобълмаркет Про предлага дискове и коронки за работа с различни материали. В този случай дисковете могат да се различават не само по размер, но и структурно. Необходимо е да изберете консумативи за настолни машини, като вземете предвид следните фактори:

 • За рязане на чупливи материали (плочки и керамика) се използват твърди дискове, които ви позволяват да получите равномерно рязане. Материалите с коефициент на твърдост до 6 Mohs могат да се режат на сухо, въпреки че при значително количество работа инструментът все пак е по-добре защитен от прегряване.

 • По-добре е да изрежете естествен камък или бетон без армировка с диск с прекъснат ръб, като използвате водно охлаждане.

 • Сегментните дискове са най-подходящи за работа със стоманобетон и асфалт. Поради значителната топлина, генерирана по време на рязане, се изисква водно охлаждане.

Глобълмаркет предлага голямо разнообразие консумативи за настолни машини, включващи голяма част от световноизвестните и доказани на пазара марки. В онлайнмагазина ни GlobalMarket.bg предлагаме продукти на марките Bosch, Milwaukee, RTR, Premium и др.Конкурентни цени и доказано качество, съчетано с професионализъм.

Глобълмаркет Ви предоставя:

 • Конкурентни цени

 • Връщане в 14 дневен срок

 • Коректно отношение

 • Бърза доставкаДоставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: