Дискове за алуминий

 За рязане на метални заготовки, като профили, тръби, фитинги, ъгли, се използват дискове за алуминий. С тяхна помощ е възможно бързо да се извършат работи по рязане в строителни и производствени условия. Тази категория съдържа дискове за алуминий за голямо разнообразие от оборудване, от нашия онлайн магазин GlobalMarket.bg. Всеки диск за алуминий се състои от основа и режещи сегменти (зъби), минаващи по ръба му. Предназначението на оборудването зависи от техния размер и количество. Например за груба и режеща работа се използват с големи редки зъби; за довършително изрязване се използват с много малки, често работещи сегменти. Броят на сегментите може да бъде от 30 до 100 броя за различно оборудване. Продуктите, предназначени за сухо рязане, имат технологични отвори или прорези за разсейване на топлината. По този начин, по време на процеса на рязане, инструменталната екипировка не прегрява или деформира, което увеличава ресурса и експлоатационния си живот.

Разновидности на дискове за алуминий

По тип структура

 • Монолитен - за такъв тип, основата и режещите сегменти са направени от един и същи вид метал. Те се различават по достъпна цена, но бързо се смилат. Те могат да се поправят, тъй като зъбите могат да бъдат повторно заточени.

 • Карбидни - имат припои от твърда сплав върху режещите сегменти, което не само увеличава ресурса на инструмента, но и помага за постигане на чист разрез. Цената за такъв диск за алуминий е по-висока, отколкото за монолитен, но трае по-дълго.

Общи типове дискове за метал

 • За работа с мека стомана - тези битове са изработени от закалена стомана. Те имат големи зъби, които могат да бъдат заточени под ъгъл или да имат прав профил. Броят на сегментите варира от 35 до 78 парчета.

 • За твърда стомана и желязо - тези продукти са направени от закалена и карбидна стомана. Те могат да имат едни и същи зъби, например прави или комбинирани - прави и заточени под ъгъл. Броят на сегментите е 40 - 60 броя. Използвайки такъв тип, е възможно лесно да се пропилят твърди детайли.

 • За алуминий - такова оборудване има трапецовидни зъби в размер от 80 до 100 броя. Това осигурява прецизно изрязване, без да деформира детайла. Освен това режещият диск за алуминий се използва за работа с пластмаси, както и с мед и други нежелезни метали.

Важни характеристики на дискове за алуминий

 • Диаметър на диска. В зависимост от това колко големи са детайлите, които ще режете, изберете правилния размер на инструмента. Можете да изберете диск в широк диапазон за този параметър - от 150 до 350 мм.

 • Диаметър на закрепване. Тази характеристика трябва да съответства на диаметъра на шпиндела на инструмента, към който ще закрепите оборудването. Стойността може да бъде от 16 до 40 мм за различните видове дискове.

Намерете това от което имате нужда на GlobalMarket.bg.Винаги може да разчитате на екипа на Глобълмаркет за полезна информация относно продуктите,както и всичко останало с което можем да бъдем полезни.

Глобълмаркет Ви предоставя:

 • Конкурентни цени

 • Връщане в 14 дневен срок

 • Коректно отношение

 • Бърза доставка

Доставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: