Дискове за дърво

Дискове за дърво се използват в ежедневието и в производството за рязане на различен дървен материал и суровини от масивна дървесина. Пасва на всякакъв вид циркуляр. В зависимост от конструктивните характеристики режещият диск за дърво може да бъде:

 • Монолитен - изработен от инструментална стомана. Има добра поддръжка, способност за заточване, ниска цена.

 • Карбид - оборудван с карбидни зъби. Извършва чист разрез. Отличава се с висока якост на режещия ръб.

Основни характеристики на дискове за дърво

 • Външен диаметър - избира се въз основа на размера на детайла.

 • Дебелина на кръга - колкото по-тънък е дискът върху дървото, толкова по-бързо се прегрява. По-голямата дебелина забавя рязането.

 • Отвор - определя се от размера на шпиндела на инструмента.

 • Брой сегменти - колкото по-малко резци, толкова по-бързо се свършва работата. За да се получи спретнато рязане, е необходим инструмент с увеличен брой зъби.

 • Формата и наклонът на зъбите - има прави, заострени, трапецовидни, редуващи се скосени и комбинирани фрези. Ъгълът на заточване може да бъде положителен или отрицателен.

Дърводелството е винаги актуално в дърводелските работилници, в мебелните предприятия и в домашни условия. За да не носи негативни емоции работния процес, е необходимо да изберете правилния диск за дърво. Пазарът е пълен с разнообразие и външно идентичните остриета могат да се различават значително по своите характеристики и да имат особености при използване.

Ето защо, преди да се пристъпи към избора, е необходимо да се реши за какъв вид работа се купува острие за циркуляр, тъй като неправилно избраният елемент може не само да развали материала, който се обработва, но и да доведе до допълнителни материални разходи. В случай, че е необходимо веднъж да отпилите нещо, всеки диск за дърво ще свърши работа и ако ще се използва редовно, трябва да подходите отговорно към този въпрос. В нашия онлайн магазин GlobalMarket.bg дисковете за дърво се представят в широка гама от различни производители, различни диаметри. Надеждни, дълготрайни продукти. Когато избирате дискове за дърво, трябва да знаете, че някои модели са подходящи за твърда дървесина, докато други са способни да пилят само мека дървесина - няма универсални опции. Избирайки правилния диск за дърво по отношение на материала, който ще се реже, ще получите равномерни прорези. В това отношение дисковете за дърво от волфрамов карбид са особено надеждни. Има два вида спояване: от волфрамов карбид или кобалт, както е посочено от надписа HW на диска. Те имат значителен ресурс преди първото заточване, за разлика от монолитния, който се износва доста бързо, въпреки че струва много по-малко. Само специалист може да ги заточи, на специална машина за заточване, използвайки абразивно колело за заточване. Въпреки че трионният елемент с карбидни зъби не е евтин, предвид удължения експлоатационен живот, цената се изплаща за времето на работа. Преди да купите, вземете решение за диаметъра, тъй като дълбочината на рязане зависи от това, а броят на зъбите е отговорен за скоростта на работа.

Глобълмаркет предлага голямо разнообразие, включващи голяма част от световноизвестните и доказани на пазара марки. В онлайн магазина ни GlobalMarket.bg предлагаме продукти на марките Bosch, Milwaukee, RTR, Premium и др.Конкурентни цени и доказано качество, съчетано с професионализъм.

Глобълмаркет Ви предоставя:

 • Конкурентни цени

 • Връщане в 14 дневен срок

 • Коректно отношение

 • Бърза доставкаДоставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: