Свредло за Дърво

 За да направите дупки в изделия от дърво с бормашина, се нуждаете от специални свредла за дърво. Те имат специален дизайн, благодарение на което дупките в дървото са спретнати, с равномерни ръбове.Всички видове свредла за дърво може да откриете на GlobalMarket.bg.

Какви видове има?

Класификация на свредла за дърво

Свредлата за дърво обикновено се правят от високоскоростна стомана. Дизайнът им осигурява центриращ елемент и два режещи ръба, направени под формата на плоча (острие). По-добре е да се правят дълбоки отвори с голям диаметър с този тип оборудване, особено ако се използва удължител на стеблото. Усукателни свредла за дърво, са необходими, за да се направят малки отвори с диаметър до 20 мм. Те представляват цилиндричен прът с два канала, които играят ролята както на режещи части, така и на елементи за отстраняване на стружки. Свредлата на Faustner, са най-добре избрани, ако трябва да пробиете както проходни, така и глухи отвори. Основното предимство на използването им е получените дупки с много гладки стени. Дизайнът на такива свредла също е специален - два основни и два пръстеновидни ръба. Свредлото Lewis е заточена спирала с центриращ връх. Той може лесно да пробие отвори с дълбочина до 600 мм. Благодарение на добре обмисления дизайн, инструменталната екипировка лесно навлиза в материала и лесно излиза след края на работата, запазвайки ръбовете на детайла равномерни, без стружки. Свредла за дърво са необходими за проходни отвори с голям диаметър - над 25 мм. На външен вид те приличат на дървесни корони, които са фиксирани в патронника със специален държач. Работният процес е по-вероятно не като пробиване, а като рязане: в края на краищата рязко заточени зъби са разположени по ръба на режещата част, с която се извършва цялата работа.

Какво трябва да знаете?

Основни характеристики

Типът на хвостовика показва дали избраната бормашина отговаря на патронника. Производителите произвеждат свредла за дърво с различни дръжки. Най-често срещаната е цилиндричната опашка, но недостатъкът й е усукването на свредлото в патронника. Следващият тип е шестостен, може да бъде фиксиран в конвенционален патронник с три челюсти или holder -държач за битове. Най-модерният е SDS-plus опашката. Тази опашка се използва главно в леки бормашини за малки строителни работи.

Дължината зависи от това колко дълбоко трябва да се пробият дупките. Ако се приеме, че е необходимо, тогава трябва да знаете дебелината на материала, а ако е глух, необходимата дълбочина на отвора. На нашия сайт има свредла за дърво с различни дължини: от 10,5 мм до 600 мм.

Диаметърът на свредлото пряко влияе върху диаметъра на отвора. При избора трябва да се вземе предвид изключително важен факт: в процеса на пробиване на плътен материал се получава биене на свредлото. В резултат на това завършеният отвор се оказва с по-голям диаметър, отколкото е бил предвиден. Ето защо трябва да изберете бормашина с малко по-малък диаметър.

Глобълмаркет предлага голямо разнообразие, включващи голяма част от световноизвестните и доказани на пазара марки.В онлайн магазина GlobalMarket.bg предлагаме продукти на марките Bosch, Milwaukee, RTR, Premium и др. Закупувайки в нашия онлайн магазин globalmarket.bg, вие получавате сертифициран продукт с гаранция за качество.

Глобълмаркет Ви предоставя:

  • Конкурентни цени

  • Връщане в 14 дневен срок

  • Коректно отношение

  • Бърза доставкаДоставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg