Консумативи за заваръчни и запояващи

 Когато купувате заваръчна машина за производство или частни домакинства, не забравяйте, че успехът на работата зависи не само от модела на машината и нейните технически характеристики, но главно от избрания тип електрод или електроден проводник. Консумативи за заваръчни и запояващи ще намерите в нашия онлайнмагазин GlobalMarket.bg. Представете си, че трябва да заварявате две парчета, вече засегнати от ръжда, с обща дебелина 6 мм. Предлагат се основни 2-милиметрови електроди и започвате заваряване. Разбира се, връзката е много крехка и се срива почти веднага. Възниква въпросът – как да го предотвратим? Всичко е много просто - несъответствието между диаметъра на електрода и дебелината на частите (в конкретния случай е необходим електрод с диаметър 4-5 мм), както и грешен тип покритие. За части с котлен камък или ръжда се препоръчват електроди с киселинно покритие.Можете да ги намерите при нас в раздел консумативи за заваръчни и запояващи.

Какви са електродите?

Електроди за заваряване

Заваръчният електрод е метален прът с тънко покритие. По време на заваряването покритието изгаря, отделяйки газове за защита от окисляване на заварката. За да изберете правилния електрод за заваряване на части, първата стъпка е да разберете от какъв материал са направени. Въз основа на това се избират подходящите консумативи за заваръчни и запояващи:

  • за въглеродни и нисколегирани стомани (максималната якост на опън е 60 kgf / mm2 или 600 MPa). Те са обозначени с буквата "U".

  • за легирани структурни стомани (60 kgf / кв. мм или 600 MPa). Те са обозначени с буквата "L".

  • за легирани топлоустойчиви стомани - "Т";

  • за високолегирани стомани със специални свойства - "B";

  • за напластяване на повърхностни слоеве със специални свойства - "H";

По време на запояване частите се свързват с помощта на метална спойка - сплав калай с олово. Пропорциите на тези метали в припойната сплав са различни и точката им на топене зависи от тях. Маркирането на спойка е както следва - POS-61, където 61 е процентът на калай в сплавта. Съкращението POS означава "калай-оловна спойка". Процентът на калай в спойката може да варира с плътност до 90%. Точката на топене на сплавта се променя. Например, за стойност 30 това е 240 ° C, а за 90 - 310 ° C. Междинни стойности: POS61 - 180 ° С, POS40 - 210 ° С. На вносните продукти се използват други маркировки, чиито характеристики могат да бъдат намерени в придружаващата документация.Всички продукти са в категория консумативи за заваръчни и запояващи.

Поток на фосфорна киселина

Точката на топене на спойката е важна за определени приложения и е избрана така, че да не прегрее частите, които трябва да се съединят, и техните компоненти. Готовата спойка се продава като плътна тел или тръбна, където средата е запълнена с флюс. Важно е да се разбере, че наличието на флюс в структурата на спойката не означава, че по време на работа ще бъде възможно да се направи без допълнителното му използване. Повечето професионалисти използват прости спойки, като предпочитат да прилагат флюса отделно. Това помага да се използва материалът по-икономично, тъй като твърдата жица може да бъде избрана по-тънка, което означава по-точна дозировка на спойката. Със спойката всичко е ясно, но ето как да използвате потока и защо изобщо имате нужда от него - тук много знания не са достатъчни. Флюса се използва предимно за защита на метала от окисляване. Медта, от която е направен накрайникът на поялника, има тенденция бързо да се окислява при нагряване и оксидният филм провежда топлината доста слабо, което от своя страна затруднява нагряването на спойката. Освен това спойката се придържа много слабо към оксидния филм, тъй като не е чист метал. За да направите запояването удобно и лесно, върхът е предварително калайдисан със същия флюс и спойка.Намерете консумативи за заваръчни и запояващи на най-добри цени при нас.

Колофон или киселини се използват като флюс. Киселинните флюсове (например фосфорна киселина) се използват главно за спояване на стомана, чугун и други трудно спояващи се сплави. Киселините могат да се използват във всички останали случаи, но трябва да знаете, че след запояване контактите изискват внимателно почистване на киселина, в противен случай тя може да ги корозира. Бъдете много внимателни при работа с киселина. Ако гореща капка удари кожата, тогава освен термично е гарантирано и химическо изгаряне.Всички може да откриете в консумативи за заваръчни и запояващи. Добре познатият колофон е пречистена борова сяра. Това е некиселинен флюс, с който е безопасно да се работи, ако не се използва ежедневно. Във всеки случай обаче спойката с колофон трябва да бъде в добре проветриво помещение, тъй като димът му съдържа вредни вещества. Качеството на колофон варира. Най-чистият флюс има по-малко мирис и по-малко петна по метала. Този колофон има светло кехлибарен цвят. Тъмните колофони са по-малко чисти.Всички видове консумативи за заваръчни и запояващи могат да бъдат намерени на нашия онлайнмагазин GlobalMarket.bg.

Глобълмаркет предлага голямо разнообразие, включващи голяма част от световноизвестните и доказани на пазара марки. В онлайнмагазина ни globalmarket.bg предлагаме продукти на марките Bosch, Milwaukee, RTR, Premium и др.Конкурентни цени и доказано качество, съчетано с професионализъм.

Глобълмаркет Ви предоставя:

  • Конкурентни цени

  • Връщане в 14 дневен срок

  • Коректно отношение

  • Бърза доставкаДоставка на артикулите до Ваш адрес или офис на куриерска компания.
Имате възможност да проверите пратката,преди да я приемете и заплатите.
Ако сте видяли продукта на по-ниска цена,уведомете ни и ще Ви върнем разликата под формата на ваучер за пазаруване.
Можете да върнете продукта в рамките на 15 дни от получаването му.
Плащате при получаване на продукта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg